Ikrandraco zog i lashtë 120 milion vjet

Shkenca - Sikur në filmin vitit 2009 ‘Avatar’ ku fluturon krijesa e quajtur Ikran, besohet të ketë ndodhur edhe në lashtësi.

Shkencëtarët e Akademisë Kineze të Shkencës, kanë zbuluar fosilet e një zogu që ka një sqep të gjatë dhe të gjërë, po thuajse të njëjtë me karakterin nga filmi.
Me pjesën e poshtme si të pelikanit, ky zog ka mbledhur peshq nëpër ujë, por se ata kanë qenë të një forme relativisht të madhe.Sipas dhëmbëve të gjetur në sqep, mendohet se Ikrandraco të ketë qenë një bishë e vërtetë që ka ‘tmerruar’ qiellin.
Ky shpend mendohet të jetë zhdukur para 66 deri në 252 vjet më parë.

0 comments:

Post a Comment